Haasnoot Mediation
Menu

Over Haasnoot Mediation

Wie is Arie Haasnoot?

Studie en werkzaamheden:

Ik heb de studie Rechten-Bestuurswetenschappen voltooid aan de Universiteit Utrecht, en heb daarna diverse managementopleidingen gedaan. Ik ben een groot deel van mijn loopbaan werkzaam geweest bij de gemeentelijke overheid. Eerst als beleidsambtenaar en manager op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, en later als gemeentesecretaris van de gemeenten Oud en Nieuw Gastel (nu gemeente Halderberge), Oosterhout en Bergen op Zoom.

In 2009 heb ik de onderneming Cairn Consulting gestart, actief op het gebied van ambassadeurschap gemeenten, interim-advies en coaching. Zie voor meer informatie over Cairn Consulting: www.cairnconsulting.nl.

Ervaringen in mijn loopbaan, mijn persoonlijke leven en mijn werk als vrijwilliger hebben mij gebracht tot de keuze voor het vak van mediator. In 2014 ben ik gestart als MfN-geregistreerd mediator (na de basisopleiding, inclusief coaching, ook de specialisatieopleidingen overheidsmediation, en arbeidsmediation, inclusief exit-mediation, en familiemediation).

Woonachtig in Putte (N-B), heb ik initiatief genomen tot oprichting van het Mediationhuis Brabantse Wal (omgeving Bergen op Zoom). Als mediator ben ik actief op de gebieden arbeid, overheid, familie en samenwerking in vrijwilligersorganisaties. Voor meer informatie over het Mediationhuis, zie www.mediationhuis.nl . Door de brede deskundigheid van collega’s binnen het Mediationhuis kan op elk gebied aanvullende deskundige ondersteuning worden aangeboden.

Nevenfuncties:

Ik heb veel vrijwilligersfuncties bekleed, waaronder toezichthouder van een zorginstelling, voorzitter van een heemkundige vereniging en voorzitter/kerkrentmeester van een protestantse gemeente.

Huidige nevenfuncties zijn onder andere: voorzitter Classis West-Brabant van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), en vrijwilliger in buurtbemiddeling.

Vrije tijd:

Lange-afstand-wandelen: met mijn vrouw, een rugzak op en trekken door Europa, waar en wanneer het maar kan, pelgrimeren, spiritualiteit, verdiepende gesprekken, genieten van de prachtige natuur, fotograferen, het hoofd leeg maken…

Wat mij inspireert:
Een cairn of steenmannetje biedt de reiziger hulp in onherbergzaam gebied.
Het markeert het pad of geeft de top van een heuvel aan. Op dezelfde wijze wil ik anderen helpen de weg te vinden die leidt naar de gewenste bestemming.

logo beeld